AGVPS, ochită de patru vânători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

fie aleasă noua conducere a asociaţiei.Fostul premier a anunţat încă din primăvara lui 2005 că se va retrage, după ce mai mulţi vânători i-au sugerat să lase locul liber. Pentru locul pe

fie aleasă noua conducere a asociaţiei.
Fostul premier a anunţat încă din primăvara lui 2005 că se va retrage, după ce mai mulţi vânători i-au sugerat să lase locul liber. Pentru locul pe care Năstase îl va lăsa liber se anunţă de pe acum o luptă dură, printre potenţialii candidaţi aflându-se poetul Mircea Dinescu, directorul maternităţii Giuleşti, medicul Bogdan Marinescu, precum şi fostul director al Romsilva din perioada 2001-2003, deputatul PSD Filip Georgescu.
Dinescu beneficiază de sprijinul PNL, partid care controlează în prezent Ministerul Agriculturii, iar de acest minister depinde în mare măsură activitatea AGVPS. Pe lista celor care doresc să preia preşedinţia asociaţiei vânătorilor şi pescarilor se mai află şi ştefan Stoica, şeful filialei din Tulcea a acestei asociaţii, care se pare că este susţinut de structura internă a AGVPS. Adrian Năstase deţine preşedinţia AGVPS încă din 1993, iar perioada în care a condus această organizaţie a fost marcată de numeroase scandaluri. În 2001, ignorând un posibil conflict de interese, premierul Năstase a semnat hotărârea de guvern prin care asociaţia pe care o conducea era declarată ca fiind de utilitate publică. Ulterior, AGVPS a putut cumpăra, de la stat, la un preţ derizoriu, sediul deţinut într-o zonă centrală a Capitalei. În decembrie 2003, Năstase a participat la o vânătoare la care ministrul Ilie Sârbu a fost victima unui accident, circumstanţele acelui accident nefiind clarificate nici până în ziua de azi. În ianuarie 2005, abia învins în alegeri, Adrian Năstase s-a relaxat la o vânătoare organizată de Ion ţiriac, la care au fost masacraţi 185 de mistreţi. Presa a relatat că, la acea vânătoare, Năstase ar fi lichidat nu mai puţin de 23 de animale. La scurt timp după acest scandal, fostul prim-ministru a anunţat că nu va mai candida la şefia AGVPS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite