AG2R intră şi pe asigurări de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AG2R va înfiinţa o societate de asigurări de viaţă, care va activa pe segmentul pensiilor private facultative (Pilonul III) din luna martie a anului viitor, a declarat, ieri, preşedintele AG2R

AG2R va înfiinţa o societate de asigurări de viaţă, care va activa pe segmentul pensiilor private facultative (Pilonul III) din luna martie a anului viitor, a declarat, ieri, preşedintele AG2R Fond de Pensii, Gilles Sohm.

Preşedintele AG2R Fond de Pensii, companie ce activează pe piaţa pensiilor private obligatorii (pilonul II), a spus că este nevoit să înfiinţeze o altă societate, pentru că legea românească nu permite ca un administrator de pensii care are un parteneriat cu confederaţii sindicale să activeze pe pilonul III.

AG2R Fond de Pensii este rezultatul unui parteneriat între Asociaţia Franceză de Mutualitate AG2R, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa şi Uniunea Naţională a Industriaşilor din România (UGIR 1903).
Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, a declarat că brockerul de pensii Alfa nu a adus săptămâna trecută niciun aderant la AG2R Fond de Pensii, pentru că primele "loturi de agenţi" au fost autorizate abia vineri.

Aderarea participanţilor la un fond de pensii pe pilonul II a început pe 17 septembrie şi va dura patru luni.
După această perioadă, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiţi în mod aleatoriu către fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sisitemului de Pensii Private (CSSPP).

AG2R a fost creată în Franţa în 1951 de către angajatori şi salariaţi pentru a oferi pensii complementare obligatorii. Compania are în prezent aproape 5.000 de salariaţi, cinci milioane de participanţi, plăteşte 2,7 milioane de pensii lunar şi administrează active de 12 miliarde de euro pentru salariaţii francezi. AG2R are parteneriate în Rusia, Bulgaria, Maroc, Algeria, Grecia şi Vietnam, iar în curând în Serbia şi China. (Mediafax)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite