7 trucuri simple pentru a scăpa de durere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare zi simţim un anumit tip de durere, de intensitate mai mică sau mai mare. Soluţia pentru a scăpa de disconfortul produs de aceasta este, de cele mai multe ori, la îndemâna oricui.

1. Alungă senzaţia de amorţeală

Dacă vă amorţeşte o mână când sunteţi la volan sau când staţi într-o poziţie proastă, mişcaţi-vă capul dintr-o parte în alta. Înţepăturile şi senzaţia de amorţeală vor dispărea în mai puţin de un minut.

Senzaţia de amorţeală apare de obicei datorită unor blocări ale nervilor de la nivelul gâtului. Dacă vă relaxaţi muşchii gâtului, întregul corp se va relaxa şi amorţeala va dispărea.

2. Păstraţi-vă inima sănătoasă

Simţiti că vă sufocaţi uneori de emoţii şi că inima vă bate prea tare? Suflaţi uşor pe degetul mare. Nervii care reglementează ritmul cardiac pot fi controlaţi prin respiraţie. Bătăile inimii vor reveni astfel la ritmul normal.

3. Respiraţi corect când alergaţi

Majoritatea oamenilor expiră atunci când piciorul drept este la sol. Acest lucru pune însă presiune pe ficat, care se află tot în partea dreaptă. Durerile de ficat şi oboseala sunt cauzate de respiratia incorectă.

Încercaţi să vă schimbaţi obiceiurile şi expiraţi atunci când piciorul stâng este la sol, în timpul alergării.

4. Remediu pentru ameţeală

Dacă aţi băut prea mult şi aveţi senzaţia că se învârte pământul, încercaţi următorul truc. Ţineţi mâinile pe un obiect stabil. Cupula, o parte a urechii responsabilă de echilibru, pluteşte pe un lichid de aceeaşi densitate ca sângele. Cu cât sângele este mai diluat din cauza alcoolului, cu atât cupula devine mai uşoară, lucru care vă cauzează ameţeli.

Acest truc la îndemâna oricui este şi cel mai eficient pe termen scurt.

5. Faceţi arsurile să dispară

Dacă v-aţi ars din greşeala la aragaz, curăţaţi partea rănită şi apăsaţi cu un tampon de bumbac. Gheaţa face doar să diminueze durerea mai repede, însă această metodă aduce pielea la o temperatură normală. În plus, în acest fel nu mai faceţi băşici.

6. Uitaţi de nevoile primare

Atunci când aveţi o necesitate fiziologică, dar nu este nici o baie prin preajmă, gândiţi-vă la sex. Veţi uita de necesităţi şi nu veţi mai simţi disconfort. Creierul va fi mult mai preocupat de nevoia de reproducere.

7. Soluţii pentru nasul înfundat

Apăsaţi cerul gurii cu limba, iar în acelaşi timp apăsaţi cu un deget partea dintre sprâncene. Deşi este mai puţin cunoscut, acest truc vă eliberează sinusurile în numai 20 de secunde.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite