VIDEO 20 de zile de închisoare pentru 40.000 de euro găsiţi la gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Alba Iulia a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru că şi-a însuşit banii găsiţi într-o gheată aruncată la gunoi. Maria Boti, femeia care a găsit 40.000 de euro la gunoi în decembrie 2009, a fost judecată pentru „însuşirea bunului găsit“.

Instanţa a condamnat-o la 20 de zile de închisoare cu suspendare. De asemenea, a dispus recuperarea sumei de 9.000 de euro cheltuiţi de femeie. Banii fuseseră aruncaţi din greşeală la gunoi de Angela Todor, o femeie din Alba Iulia care a făcut curăţenie înainte de Sărbătorile de iarnă din anul 2009. Femeia nu a ştiut că soţul ei a ascuns banii în ghetele pe care le-a aruncat la ghena de gunoi. Cei doi şi-au dat seama că banii lipsesc abia la 31 decembrie 2009. La poliţie au mers la 4 ianuarie 2010, după ce au făcut investigaţii pe cont propriu fără succes.

Poliţiştii au descoperit-o pe Maria Boti în mai puţin de 24 de ore

Femeia apucase să cheltuiască 29.000 de euro. Cu 22.000 a cumpărat o casa în localitatea Cunţa, iar 7.000 i-a cheltuit pe petreceri, taxi, ţigări, mâncare şi haine. O parte dintre aceşti bani i-a împărţit la cei şase copii. De la vânzătorul casei din Cunţa, Alexandru Alecu, poliţiştii au recuprat 19.000 de euro, iar de la Maria Boti 11.000 de euro.

Femeia consideră că sentinţa este nedreaptă. Ea locuieşte împreună cu alţi patru membri ai familiei într-o baracă, fără energie electrică, la marginea oraşului. „Nu mi se pare corect, pentru că eu nu am furat, am găsit banii într-o cizmă aruncată la pubelă ", a spus aceasta. Ea mai zice că nu are de unde plăti cei 7.000 de euro lipsă şi că nu va mai face recurs. „ Judecătorul a fost înţelegător, a zis că îmi dă pedeapsă cu suspendare. Până la urmă n-am spart, ­n-am furat, n-am făcut nimic, am găsit banii", a completat Maria Boti. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite