13 morţi şi 52 de răniţi în două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Graba pietonilor, neatenţia la volan şi alcoolul au ucis, în perioada Paştelui, 13 oameni, iar alţi 52 au ajuns la spital în stare gravă. Potrivit rapoartelor Poliţiei Rutiere, în zilele de 23 şi 24 aprilie, pe drumurile din România s‑au produs 55 de accidente grave.

Duminică, în prima zi de Paşte, conducerea sub influenţa alcoolului, neatenţia în conducere şi traversarea neregulamentară a pietonilor au produs 27 de accidente grave, în urma cărora şase oameni au murit. Numai în Capitală, câteva zeci de persoane, dintre care patru copii, au ajuns la spital în stare gravă după ce maşinile în care se aflau au fost implicate în accidente din cauza neatenţiei.

Unul dintre cele mai grave s-a produs pe şoseaua de centură a Bucureştiului  şi s-a soldat cu 11 răniţi. Potrivit primelor cercetări, accidentul a fost provocat de o maşină care nu a acordat prioritate la ieşirea de pe un drum lăturalnic. Aceasta a fost lovită de o altă maşină care efectua o depăşire neregulamentară şi care din impact a ajuns într-un microbuz care circula regulamentar. 

Maşina Poliţiei, lovită de un Jeep

Sâmbătă, şapte oameni au murit şi 26 au fost răniţi în 28 de accidente grave. Conform datelor furnizate de serviciul Infotrafic, conducerea imprudentă, neacordarea de prioritate şi traversarea neregulamentară a pietonilor au fost principalele cauze ale acestor tragedii. Printre victime se află şi doi poliţişti din Bucureşti, aflaţi în patrulare pe o stradă din sectorul 1. Ei au ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală după ce autospeciala în care se aflau a fost lovită frontal de un autoturism marca Jeep, condus de o femeie. Şoferiţa a pierdut controlul volanului şi a intrat în maşina Poliţiei.

Accident grav lângă Paşcani

În urma unui accident în care au fost implicate două maşini în apropiere de municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, şapte persoane au fost rănite grav. O femeie de 60 de ani din comuna Sireţel a fost transportată, ieri, de urgenţă la Iaşi cu elicopterul SMURD, dar a decedat la Spitalul „Sf. Spiridon" cu toate eforturile medicilor. În maşinile implicate în accident se mai aflau şase persoane printre care şi două fetiţe de şapte ani, care au fost transportate la spitalele din Paşcani şi la „Sf. Maria" din Iaşi.

Statistică

Peste 2.000 de accidente s-au produs, anul acesta, pe şoselele din România. În urma acestora au murit 463 de persoane şi alţi aproape 2.000 au fost răniţi grav. Cele mai multe s-au produs din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de trafic, neacordarea de prioritate şi traversarea neregulamentară a pietonilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite