VIDEO 10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre iPhone 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steve Jobs, CEO-ul Apple crede că iPhone 4, lansat luni, este cel mai mare "salt" al tehnologiei iPhone de la crearea primului prototip, în 2007.

Noul telefon are cel mai frumos design pe care le-aţi văzut vreodată, a declarat Jobs în cadrul unei conferinţe privind tehnologia în San Francisco.

Aceasta este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am realizat vreodată.

Dar prin ce se diferenţiază, de fapt, acest iPhone de celelalte modele? După ce au discutat cu diferiţi analişti şi bloggeri, cei de la CNN au întocmit o listă cu 10 lucruri pe care un utilizator ar trebui să le ştie despre noul iPhone 4G, care va fi pus în vânzare din 24 iunie.

Rezoluţie 

În discursul de luni din cadrul Conferinţei Apple Worldwide Developers, Steve Jobs a părut mai încântat de ecranul noului iPhone decât de orice altceva.

Cu 326 pixeli - de patru ori mai mult decât anterioarele telefoane Apple - Jobs este de părere că "afişajul" ecranului este cu câţiva ani înainte de orice alt produs existent pe piaţă.

Giroscop

Aceste telefoane sunt din ce în ce mai inteligente, a declarat Jobs. Acest lucru este valabil şi în cazul noului iPhone, care are cinci senzori, inclusiv un giroscop.

Ce înseamnă acest lucru pentru utilizatori? Probabil jocuri şi aplicaţii mult mai tari, scrie CNN. Giroscopului intern al iPhone-ului 4 poate sesiza mişcarea pe şase axe. Telefonul poate sesiza poziţia sa în lume, în raport cu gravitatea, mai bine decât înainte.

Grosime

IPhone 4 va fi cel mai subţire smartphone de pe piaţă, potrivit lui Steve Jobs. La 9,3 milimetri (0,37 inchi) grosime, este cu 24 % mai subţire decât modelul precedent, iPhone 3GS, a declarat acesta.

image

Nu cred că există un alt produs de consum la fel, a spus el. Când îl ţineţi în mână este incredibil.

Ecranul noului iPhone rămâne la aceeaşi dimensiune ca şi înainte, 3,5 inchi pe diagonală. Acest aspect îl face mai mic decât unele telefoane Android, principalii săi concurenţi. Dar asta nu poate fi un lucru bun. Întrucât oamenii se uită mai mult la videoclipuri pe telefoanele lor, ei cer ecrane mai mari, spun unii analişti.

LED pentru o mai bună iluminare

Apple a adăugat LED camerei noului iPhone, care vă permite să realizaţi fotografii şi înregistrări video mai uşor pe timp de noapte.

O cameră mai bună

Calitatea camerei foto este imbunataţită faţă de versiunile anterioare. Camera iPhone 4 are o rezoluţie de 5 megapixeli, comparativ cu 3 megapixeli, la modelul anterior.

Camera filmează, de asemenea, video în format HD, şi poate avea iMovi, aplicaţie ce permite editarea fişierelor video.

image

Video-conferinţă

Apple a adăugat o a doua cameră, ce poate fi utilizată pentru conferinţe video, o tendinţă în curs de dezvoltare în ceea ce priveşte utilizarea telefonului mobil, potrivit CEO-ului Apple.

Multitasking

Sistemul de operare al noului iPhone, IOS 4, a fost upgradat împreună cu hardware-ul de iPhone. Printre modificările cele mai aşteptate este multitasking, ceea ce înseamnă că telefonul poate rula mai multe aplicaţii simultan. Vrei să asculţi radio pe internet şi să-ţi verifici e-mailul, în acelaşi timp? iPhone 4 permite acest lucru.

Antenă din oţel inoxidabil

iPhone 4 este plat şi are o bandă de oţel inoxidabil pe margine. Aceasta nu este doar un element de design. Este, de fapt, antena telefonului, a afirmat Jobs.

Este ceva ce nu s-a mai făcut niciodată înainte, a spus Jobs.

Curaj

iPhone 4 are un nou procesor - A4 - care, potrivit Apple, face ca telefonul să fie mai rapid decât alte produse cu care concurează.

Pe de altă parte, însă, capacitatea iPhone 4 de a stoca cărţi, filme sau muzică a cam dezamăgit. Modelul de 32 GB nu diferă cu nimic de iPhone 3GS.

Wireless

iPhone 4 este disponibil doar pe bază de contract de la operatorul wireless AT & T. Aceasta poate fi o veste proastă pentru unii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite