Bucureşti: Studenţii din Regie, victimele haitelor de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de studenţi din zona Regie sunt, în fiecare lună, atacaţi, muşcaţi sau deranjaţi de zgomotele produse de câinii vagabonzi, conform Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).

Potrivit purtătorului de cuvânt al UNSR, Alexandra Găman, "lunar zeci studenţii deranjaţi de câini fac zeci de sesizări.  Haitele de câini sunt o ameninţare la securitatea studenţilor şi a persoanelor care frecventeaza zona Regie-Politehnica-complex Leu".

 Ea a adăugat că studenţii se plâng nu numai de faptul că au fost atacaţi şi muşcati, dar şi de zgomotul produs de animale, în special pe timpul nopţii. "Câinii sunt un adevărat pericol. Pe mine m-a prins de pantaloni unul fără să-i fac ceva. Cred că era în călduri", a spus Andrei, student în ultimul an la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnică Bucureşti.

Autorităţile nu au luat măsuri

Asociaţiile studenţeşti ce au sediul în campusurile universitare Regie şi Leu, UNSR şi Asociaţia Studenţilor din Universitatea Politehnică Bucureşti (A.S. Poli), au sesizat în repetate rânduri Autoritatea pentru Supravegherea Câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Generale a Capitalei, în legatură cu pericolul haitelor de câini.  Studenţii mai spun că până în prezent autorităţile nu au luat nicio măsură în această privinţă.

Cu aceeaşi problemă se confruntă şi studenţii din campusurile universitare Grozăveşti, Belvedere, Agronomie şi Tei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite