Botoşani: Ştefan Florescu: Face spectacol cu mingea în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început să practice freestyle soccer în urmă cu 18 luni. Zilnic merge la antrenamente pe Pietonalul Unirii, unde îi uimeşte pe trecători cu jongleriile sale cu mingea de fotbal

Mingea este accesoriul de care se desparte doar atunci când doarme. Zi de zi, Ştefan Florescu, în vârstă de 17 ani, merge pe Pietonalul Unirii şi le oferă botoşănenilor câte un spectacol gratuit. Modul în care se foloseşte de braţe, picioare, spate sau cap, pentru a ţine balonul cât mai mult în aer, uimeşte trecătorii. „Este impresionant ce face puştiul ăsta cu mingea. Mulţi fotbalişti de la FC Botoşani ar avea ce învăţa de la el. De multe ori trec pe Pietonal, mă opresc pe o bancă şi mă minunez de talentul său. Păcat de el că s-a născut la Botoşani şi aici nu-l vede nimeni”, spune Daniel, unul dintre fanii lui Ştefan. 

Antrenamentul lui Ştefan durează aproximativ două ore. „La început făceam şi câte zece ore pe zi. Urmăream pe internet diverse scheme, încercam să le imit şi spre surprinderea mea îmi ieşeau în mai puţin de două ore. După ce am căpătat ceva experienţă am început să gândesc şi eu câteva numere”, spune cu mândrie tânărul.

Freestyle soccer, un sport artistic

Ştefan a dat probe şi la FC Botoşani şi o perioadă a jucat în echipa juniorilor. În urmă cu un an a descoperit acest sport de care s-a îndrăgostit. „Freestyle soccer este un sport artistic. Pot să spun că sunt primul din Botoşani care-l practică. În ţară se joacă de aproximativ patru ani”, completează sportivul. Practicanţii acestui sport sunt evaluaţi după o reprezentaţie ce durează trei minute, împărţită în trei reprize. Cel care decide cine este câştigătorul într-o astfel de competiţie este publicul. Deşi există şi un arbitru, rolul acestuia este de a cronometra.

Susţinut de părinţi

Cei mai înfocaţi suporteri ai lui Ştefan sunt părinţii săi, care îl susţin şi îl încurajează necondiţionat. „Le sunt recunoscător pentru ceea ce au făcut până acum. Ei sunt tot timpul alături de mine şi mă ajută atât cât pot”, se laudă tânărul. Cea mai mare dorinţă a lui Ştefan este ca în vara acestui an să organizeze la Botoşani un campionat naţional de freestyle soccer. „Aş vrea să organizez acest campionat prin luna august. M-am gândit la un număr de 15-20 de participanţi. Tata mă ajută în organizarea concursului”, precizează Ştefan.

Când nu iese la antrenamente pe Pietonalul Unirii, Ştefan scrie. Pasionat şi de cuvinte, tânărul a câştigat o serie de premii la concursurile de literatură destinate elevilor. „Am început când eram în clasa I, la concursul internaţional «Nicoară». Am primit atunci o menţiune, dar fiind prima mea participare am fost foarte fericit. Am mers de trei ori la rând, a patra oară nu am mai participat. Trebuiau să îmi dea un premiu special ca să scape de mine”, conchide tânărul.

Profil
Născut

18 decembrie 1991, Botoşani
Educaţie
este elev în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv
Experienţă
practică freestyle soccer de un an şi jumătate 
familie
mai are un frate

Întrebări şi răspunsuri

Unde vrei să ajungi cu acest sport?
Ş. F.: Am să mă antrenez până ajung la Campionatul Mondial de freestyle soccer. Acolo ştiu că participă oameni foarte buni şi ştiu că am nevoie de foarte mult antrenament.

Câte reprezentaţii ai avut până acum?
Ş. F.: Am avut două pe stadion, în pauzele meciurilor, alte două în spaţii publice cu diverse ocazii şi de obicei merg pe Pietonalul Unirii şi mă „antrenez”.

ce-i place: „Fără suc nu merg la antrenament”, spune Ştefan Florescu. Pasiunea cea mai mare a tânărului este fără doar şi poate fotbalul.  Tânărului îi mai plac excursiile.

ce nu-i place: Şcoala nu este nici pe departe locul preferat al lui Ştefan. În privinţa mâncării, băiatul spune că nu-i place varza călită. „În general, nu-mi plac legumele, deşi sunt foarte sănătoase”, adaugă tânărul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite