Băsescu: Şcoala scoate tâmpiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâlnirea președintelui Traian Băsescu cu Gabriel Liiceanu la Bookfest, la lansarea volumului "Istoria Comunismului din România" de către editura Humanitas a fost prilej de explicații din partea șefului statului în legătură cu afirmația sa referitoare la calitatea învățământului.

Mai citiţi şi:
Reforma în învăţământ, între Minister şi Preşedinţie
'Istoria Comunismului din România' a fost lansată la Bookfest


"Eu am vrut să spun: şcoala scoate tâmpiţi. Şi, în ultima clipă, am zis să nu spun această vorbă. Este o prostie ce voiam să spun. Deşi ea pe fond era corectă", s-a justificat şeful statului în faţa lui Liiceanu, potrivit unei înregistrări prezentate de Antena3.

La şedinţa de Guvern de duminică preşedintele a atras atenţia ministrului Educaţiei asupra situaţiei dezastruoase a învăţământului şi a cerut adaptarea programei şcolare la realităţile economice.

Spunând că "despre păpădie şi salată copii pot citi şi pe Google", şeful statului s-a arătat îngrijorat că nu mai există şcoli care să pregătească mecanici şi tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forţă de muncă în România. "În loc să facem ce ne trebuie, noi facem filozofi", a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a fost surprins de microfonul unei camere tv în timp ce îi explica lui Gabriel Liiceanu că duminică, la Guvern, a vrut să spună că şcoala scoate "tâmpiţi", dar că s-a abţinut în ultima clipă şi a vorbit despre "filosofi".

Cu ocazia acestei întâlniri, Traian Băsescu a anunţat că a început predarea către CNSAS a dosarelor foştilor ofiţeri de securitate, a ofiţerilor din anii '50.

"Dacă e să fii tinichigiu în faţa filosofului, poţi să faci o cârpeală la ce îţi cere filosoful, şi aş spune că, dacă poate fi asimilat cât de cât, este bine să ştim că a început predarea dosarelor foştilor ofiţeri de securitate, a ofiţerilor din anii '50, către CNSAS", a spus Băsescu.

Gabriel Liiceanu i-a mulţumit şefului statului pentru că pe 18 decembrie 2006 a condamnat comunismul în faţa Parlamentului, chiar dacă entuziasmul său şi al altor intelectuali a făcut să fie numiţi oamenii preşedintelui, "intelectualii de serviciu".

"Când un intelectual de genul meu spune astăzi mulţumesc înseamnă că se întâlneşte cu principii în gesturile unui om politic. Şi nu am să mă mai obosesc să spun de multe ori lucrul acesta. Eu mulţumesc aşa cum ştiu să mulţumesc, în onestitatea mea, pentru faptul că nu v-aţi dezis niciodată de gestul din 18 decembrie, ci, dimpotrivă, i-aţi creat o continuitate. Cum anume veţi reuşi să continuaţi, gândindu-vă, eventual şi la un al treilea pas, asta e problema dumneavoastră", a spus Liiceanu, citat de Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite