Sânzienele, plante cu calităţi anticancerigene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatele pe bază de sânziene sunt indicate bolnavilor de cancer de ficat, stomac, plămâni sau de laringe, studiile recente demonstrând proprietăţile anticancerigene ale acestei plante.

De asemenea, terapia cu sânziene, cunoscute în popor şi sub numele de drăgaice, este utilă şi în hipertensiunea arterială, în anemii şi în depresii.

Specialistul în fitoterapie Eugen Giurgiu recomandă această plantă în tratamentul a peste 60 de afecţiuni grave: boli renale (cistite, calculi şi nisip la rinichi), afecţiuni ale glandei tiroide şi ale corzilor vocale, dereglări neurovegetative ori cancer al limbii şi al laringelui.

Bolnavii cu mai multe afecţiuni, care urmează un tratament fitoterapeutic, este bine să ştie că planta are multiple proprietăţi terapeutice: depurative, diuretice, sedative, sudorifice şi colagoge (favorizează eliminarea bilei). 
    
Mod de folosire

Infuzia se prepară din două linguriţe de plantă, care se infuzează în 500 ml de apă clocotită. Se acoperă vasul şi, după 15 minute, ceaiul se strecoară şi se bea călduţ. Zilnic, se consumă câte două căni, timp de 18 zile. 

Siropul de sânziene. Se prepară o infuzie concentrată din patru linguri de flori şi un litru de apă. Se infuzează 15 minute, apoi ceaiul se strecoară şi se pune iar la fiert, cu un kilogram de zahăr.

Când siropul se îngroaşă, se adaugă zeama unei lămâi. După alte trei-patru clocote, se stinge focul şi, când siropul s-a mai răcit, se toarnă în sticle. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite