Iaşi: Fraţii lui Cosmos Tănase au scăpat de procesul din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Iaşi au admis astăzi transferul de procedură în ceea ce priveşte dosarul rudelor capului lumii interlope

Fraţii lui Cosmos Tănase, Valter Păsniceanu (fost Tănase), Robert Amarişcă (zis Francez), împreună cu Tiberiu Băncuţă sunt deja condamnaţi în Belgia pentru trafic de minori. Cum aceştia erau acuzaţi de aceleaşi fapte şi în România judecătorii au decis să facă un transfer de procedură. Astfel, cei trei vor rămâne cu pedeapsa din Belgia pe care o şi execută în prezent.

 „Nu  avea  rost să ne judecăm aici având în vedere că erau aceleaşi fapte ca şi în Belgia, iar procesul acolo s-a finalizat de ceva timp”, a spus Christy Mîrşanu, avocatul lui Robert Amarişcă. Păsniceanu şi Băncuţă au fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare, iar Amarişcă la şase ani. Acesta din urmă va fi pus în libertate peste aproximativ trei luni.

Potrivit procurorilor, în perioada 2005-2006 cei trei împreună cu alte persoane din Iaşi ar fi racolat mai mulet fete pe care le-ar fi obligat să se prostitueze în străinătate. Capul reţelei, Cosmos Tănase este arestat şi el într-un alt dosar în Spania pentru trafic de persoane.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite