Sibiu: Alina Negrea - doamna preoteasă este doctor stomatolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are un zâmbet plăcut şi o mână uşoară încât uiţi de orice teamă de durere dentară când te aşezi pe scaunul din cabinetul Alinei Negrea. Este stomatologul la care până şi copiii cei mai speriaţi vin de drag.

Am cunoscut stomatologi care dau din cap şi cântă la unison cu vocaliştii unor trupe de rock sau death rock. Sau alţi dentişti care sunt motociclişti şi merg la întruniri moto unde dorm în cort şi beau bere până a doua zi dimineaţa. De aceea cam nimic nu mă mai miră, nici chiar un stomatolog care vrea să ajungă avocat. Alina Negrea este doctor stomatolog de câţiva ani chiar în centrul istoric, este pasionată de drept şi este căsătorită cu un preot. Cu alte cuvinte, doamna preoteasă repară dinţii oamenilor şi este un posibil viitor avocat. Putea fi mai neobişnuit de atât? Probabil.

Întâi familia şi apoi cariera
Oricum, de la o preoteasă te aştepţi, în tiparele cu care te-a obişnuit o societate conservatoare precum cea a noastră, că este învăţătoare sau profesoară de religie. Alina spune că nici nu putea fi mai bine. „Soţul meu este lider al răbdării şi înţelepciunii. Cu sprijinul lui am urcat pe o pantă ascendentă din punct de vedere profesional. Căsătorită în ultimul an de facultate, am trei copii minunaţi şi o familie frumoasă. Deşi majoritatea tinerilor aşteaptă realizarea profesională pentru ca apoi să-şi întemeieze o familie, pot să confirm că pentru mine nu a însemnat o piedică”, declară Alina Negrea.

Urmează să deschidă cabinet şi în Sălişte
Are trei specializări, în radiodiagnostic maxico-facial, implantologie şi paradontologie, luate în ţară şi în străinătate. Are propriul cabinet şi încă unul în plan, la Sălişte. „Ca orice început, a fost greu după absolvire. Dar am parcurs cu răbdare etapele de angajat, chiriaş şi patron. Sunt mulţumită că sunt înconjurată de o echipă competentă şi tânără de medici şi asistente, ceea ce mă face să-mi propun mărirea ofertei stomatologice şi către o altă localitate. Este vorba de Sălişte, capitală culturală a Mărginimii Sibiului, aşa cum îşi zic ei”, precizează stomatologul. Alina spune că secretul reuşitei ei este buna gestionare a priorităţilor.

Gărzile la SMURD au întărit-o
Nu ascunde că-i plac provocările şi urcuşul abrupt spre reuşită şi recunoaşte că munca alături de doctorul Raed Arafat, iniţiatorul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), i-a inoculat această mentalitate de învingător. „Probabil pentru asta ar trebui să-i mulţumesc şi doctorului Raed Arafat cu care am colaborat pe parcursul celor 4-5 ani în care făceam gărzi la SMURD. Şi astăzi sirena ambulanţei îmi trezeşte dorinţa de a face o gardă. Voluntariatul, la noi, este o latură pe care foarte mulţi oameni nu o cunosc. Mă simt utilă în preajma oamenilor cu dezabilităţi şi mă implic în cazurile copiilor cu boli psihice”, mai spune Alina cu căldură în glas. Şi, deşi Alina este genul de stomatolog la care şi copiii cei mai speriaţi vin de drag, ea însăşi are teamă de stomatologi. „E vorba de teama de durere”, precizează Alina zâmbind.


"Da" altruismului
„Aşa cum spune Steinhard în „Dăruind vei dobândi”, mi-am făcut un scop de viaţă să mă dăruiesc celor care au nevoie de mine: familie, pacienţi, prieteni şi toţi ceilalţi, lucru care mă face să mă simt utilă, să mă simt în viaţă”, declară Alina.

"Nu" răutăţii
„Inconştienţa celor care emană mânie, invidie şi lene, căci ei nu conştientizează că-şi ucid frumuseţea sufletească. Nu degeaba proverbul «Semeni vânt, culegi furtună»”, precizează stomatologul.

Cât de des vine un sibian sănătos la stomatolog?
A.N.:
Ar trebui de două ori pe an, dacă nu are nicio problemă. Din păcate, mai puţin de 5% din pacienţi au această educaţie sanitară. Omul vine doar când îl doare, când are o urgenţă. Şi dacă reuşeşte să se adune financiar şi emoţional, reuşeşte ă-şi rezolve problemele.
Ce vă place şi ce nu la Sibiu?
A.N.:
Zona centrală mă face mândră că sunt într-un oraş care seamănă cu unul occidental. Nu-mi place că nu sunt suficiente zone verzi şi locuri de joacă pentru copii. De exemplu, cartierele Turnişor ori Lazaret, unde nu sunt deloc astfel de locuri.

Profil
Născută: 15 februarie 1975, Vâlcea
Educaţie: Facultatea de Stomatologie „Victor Papilian” Sibiu; studentă în anul III la Facultatea de Drept
Ocupaţie: Stomatolog; proprietar cabinet stomatologic
Familie: Căsătorită, trei copii

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite