ULUITOR Descoperirea care dă peste cap creştinismul! Află cum se schimbă Biblia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii susțin că nu Moise ar fi cel care a scris Pentateuh-ul (Foto: Reuters)
Cercetătorii susțin că nu Moise ar fi cel care a scris Pentateuh-ul (Foto: Reuters)

Oamenii de știință din SUA au găsit dovezi uluitoare! Aceștia susțin că la scrierea primelor cinci cărţi ale Vechiului Testament au fost implicați mai mulţi oameni. Acest algoritm matematic se pare că se aplică şi altor cărţi ale Bibliei, scrie site-ul AFTAU.org.

Atât în tradiţia creştină, cât şi în cea iudaică, Moise este considerat autorul Torei, care cuprinde primele cinci cărţi ale Sfintei Scripturi: Geneza, Exodul, Levitic, Numeri şi Deuteronom. Cercetătorii susțin că nu Moise ar fi cel care a scris Pentateuh-ul.

Algoritmul realizat de oamenii de știință pe calculator recunoaşte anumite indicii lingvistice, care împart textul biblic în părţi ale unor autori care au conceput scrierea iniţială. Ei s-au concentrat pe stilul scrierii, nu pe subiectul dezbătut sau genul acesteia. Acest algoritm caută şi compară detalii pe care alţi savanţi nu le-au luat în considerare, cum ar fi frecvenţa folosirii cuvântului "funcţie" sau sinonimele lui.

Aceste descoperiri importante au fost făcute de profesorul Nachum Dershowitz de la Universitatea Blavatnik din Tel Aviv, împreună cu fiul său Idan, de la Universitatea ebraică şi alți doi doctori în cunoaşterea Bibliei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite