VIDEO Cele mai ciudate amenzi de circulaţie din lume. Vezi aici lista

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un şofer chinez s-a ascuns sub autobuz pentru a evita plata amenzii
Un şofer chinez s-a ascuns sub autobuz pentru a evita plata amenzii

Mulţi şoferi consideră amenzile primite drept războaie personale cu Poliţia, dar mutle amenzi pot intra în categoria exagerărilor şi a ciudăţenilor absolute. Site-ul oddee.com a făcut o listă a celor mai ciudate amenzi primite în lume.

Amendă veche de 57 de ani

Un bărbat din statul american Nebraska a descoperit o amendă emisă mamei lui. Tichetul avea data de 13 iulie 1954 şi trebuia plătită suma de un cent. Amenda a fost dată femeii deoarece a uitat să plătească tichetul de parcare. Bărbatul s-a dus la secţia din Oklahoma, care i-a pus tichetul în parbriz femeii acum 57 de ani pentru a plăti amenda, iar apoi a luat tichetul şi l-a înrămat.

Autobuz de jucărie amendat cu 50 de lire sterline

În Londra poliţiştii par a fi foarte stricţi în privinţa regulilor pentru parcarea regulamentară. Astfel, un frizer din capitala Marii Britanii a fost amendat deoarece a „parcat" un autobuz de jucărie în faţa buticului său. Prin intermediul jucăriei bărbatul dorea să-şi facă reclamă şi să înveselească ziua clienţilor săi.

Compania care se ocupă cu supravegherea parcărilor din Londra a spus că a anulat amenda după plângerea frizerului, dar acesta a declarat că nu a primit nicio informare în acest sens, rămânând cu o amendă pentru „parcarea" autobuzului în miniatură.


Un şofer chinez s-a ascuns sub autobuz

În China, şoferul unui autobuz a fost urmărit de poliţie deoarece a trecut pe roşu la un semafor şi schimba benzile fără să se asigure. După ce şi-a dat seama că nu are nicio şansă pentru a scăpa de poliţişti, bărbatul s-a ascuns sub maşina sa, profitând de faptul că autobuzul avea o gardă la sol foarte mică. În cele din urmă poliţiştii au reuşit să-l extragă pe bărbat prin cea mai simplă metodă: trăgându-l de picioare şi de mâini.

Amendă veche de peste un mileniu

În Sicilia o femeie a primit o amendă de 32.000 de euro, aceasta adunând pentru o amendă pentru parcare ilegală o dobândă de aproape 1.800 de ani. Cum s-a putut întâmăpla aşa ceva? În momentul în care poliţistul a scris data, în loc de 2008 a scris 208, iar oficialii italieni au calculat dobânda aferentă începând de atunci.

Un borcan cu 35 de lire sterline

Instalatorul Stuart White din Marea Britanie a fost atât de furios pe poliţiştii care l-au amendat pentru depăşirea vitezei legale încât s-a dus să plătească amenda cu 3.500 de monede de un penny, echivalentul a 35 de lire sterline. Amenda i-a fost dată pentru că a parcat într-o zonă interzisă, dar White spune că de multe ori este nevoit să facă aşa în cadrul intervenţiilor sale urgente.

Recorduri de ilegalitate în trafic pentru o femeie

Amber Gray din oraşul Albuquerque din Statele Unite poate fi numită regina amenzilor din trafic. Ea a reuşit, vreme de doi ani şi jumătate, să strângă peste 69 de amenzi pentru nerespectarea semnalului roşu al semaforului, a fost oprită de Poliţie de peste 23 de ori şi continuă să conducă chiar dacă permisul i-a fost anulat de către autorităţile locale. De la începutul aventurii, a strâns amenzi în valoare de 10.000 de dolari americani.

Amendat pentru că mergea

Daniel Horne din Marea Britanie a avut ghinionul de a se ciocni chiar de o maşină a poliţiei. În mod normal, bărbatul ar fi fost victima, deoarece mergea pe trotuar, iar maşina autorităţilor l-a călcat. Pe lângă faptul că s-a ales cu un picior rupt, bărbatul a primit şi 65 de euro amendă.

Daniel Horne

Băgată în închisoare la 97 de ani

O bătrână de 97 de ani a fost încătuşată pentru nu a putut plăti o amendă din trafic. Poliţiştii au declarat că nu au avut altă alternativă, deoarece amenda fusese emisă pentru faptul că avea certificatul de înmatriculare expirat şi aveau un mandat de arestare pe numele ei.

Harriette Kelton, fostă profesoară din Statele Unite, a fost reţinută în custodie vreme de două ore până când a sosit avocatul ei şi a fost eliberată.

Poliţiştii s-au amendat singuri şi apoi au refuzat să plătească

În Londra s-a mai produs un eveniment ciudat. Oficiali poliţiei locale au amendat o maşină de-a lor parcată ilegal, iar apoi au refuzat să o plătească. Procesul intentat a trecut prin 14 etape până să ajungă la Tribunalul de Apel pentru Parcări.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite