O scrisoare către Moş Crăciun veche de un secol a fost descoperită în Irlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magia Crăciunului funcţionează uneori. O scrisoare către Moş Crăciun, expediată în 1911 în Irlanda, a fost descoperită într-un şemineu din Dublin acum câteva zile.

În ajunului Crăciunului din 1911, doi fraţi care s-au semnat A şi H Howard i-au trimis scrisoarea lui Moş Crăciun chiar în şemineul casei lor, personalizând-o cu desene şi cu lista de cadouri pe care şi le doresc.


Scrisoarea nu a fost descoperită chiar anul acesta, dar abia a fost dată publicităţii. În 1992, proprietarul de atunci al casei, John Bryne, a decis să instaleze încălzire centrală şi a demolat şemineul, ajungând la scrisoare, scrie cotidianul „Irish Times".

Mesajul către Moşul spunea: „Vreau o păpuşă şi pelerină cu glugă şi o pereche de mânuşi şi un măr şi un bănuţ de aur şi jumătate de shilling de argint". Pe lângă acest mesaj, copiii au desenat câteva imagini de iarnă şi i-au mai scris destinatarului „Mult succes!".

Mulţi s-au întrebat cum a rezistat o foaie de hârtie în interiorul locului unde se face focul, dar şemineul are nişte locaşe speciale unde a fost amplasată scrisoarea, ea rezistând extraordinar de-a lungul unui secol.

Conform recensământului din 1911 în familia Howard existau trei copii. Hannah avea 10 ani, Fred 7 ani, iar Lily 13 ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite