Robert Redford vorbeşte despre cazul Watergate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Redford în "Toţi oamenii preşedintelui"
Robert Redford în "Toţi oamenii preşedintelui"

Actorul Robert Redford va produce un documentar despre cazul Watergate, în care va asigura şi vocea naratorului, la peste 30 de ani după ce a jucat într-un film despre acelaşi celebru scandal politic din istoria Statelor Unite ale Americii

După ce, în 1976, cunoscutul actor american a jucat rolul jurnalistului Bob Woodward în filmul „Toţi oamenii preşedintelui/ All the President's Men", alături de Dustin Hoffman, care l-a interpretat pe Carl Bernstein, Robert Redford se întoarce acum la acel moment din istorie, ce s-a soldat cu demisia preşedintelui Richard Nixon.

Robert Redford a declarat recent pentru New York Times, citat de Mediafax, că „a sosit vremea să privim încă o dată spre acel moment din istorie".

Noul documentar, intitulat „All The President's Men Revisited", va avea premiera în anul 2013, informează bbc.co.uk.

Filmul „Toţi oamenii preşedintelui", regizat de Alan J. Pakula, a fost nominalizat la opt premii Oscar, câştigând patru trofee, inclusiv la categoria „cel mai bun scenariu", semnat de William Goldman.

Noul documentar a fost comandat de postul Discovery Channel şi va explora efectele pe care scandalul Watergate l-a avut asupra mediului politic şi a industriei mass-media din Statele Unite în cele patru decenii care au trecut de atunci.

Într-un interviu acordat BBC News săptămâna trecută, Robert Redford a spus că, după părerea lui, filmele documentare au înlocuit ziarele ca principală sursă de informaţii în jurnalismul de investigaţie.
Potrivit starului american, ziarele se află „într-un declin abrupt", iar filmele documentare au devenit „o formă mai bună de adevăr".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite