Jandarmeria franceză dezminte ca ar avea un dosar etnic pentru ţiganii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Jandarmeriei franceze, Jacques Mignaux, a dezminţit astăzi că ar fi în posesia unui unei baze de date care ar viza romii şi nomazii. De altfel, după ce mai multe asociaţii au depus o plângere săptămâna trecută, instituţia acuză o "tentativă de destabilizare", informează Frace Press.

"Intenţionez să pun capăt acuzaţiilor" care tind să "discrediteze instituţia noastră", a declarat generalul Jacques Mignaux. El a fost audiat în acestă dimineaţă de o comisie a Adunării Naţionale.

"Jandarmeria nu are nimic de ascuns" şi este "rănită de această tentativă de destabilizare", a precizat el.

Potrivit lui Mignaux, Comisia naţională pentru informatică şi libertăţi (CNIL) a efectuat încă de vineri controale la serviciile vizate şi a constatând "în mod incontestabil", absenţa oricărei baze de date (...) care utilizează criterii etnice".

Patru asociaţii de apărare a drepturilor nomazilor au depus o plângere împotriva unui "fişier" al jandarmeriei denumit "Minorităţi etnice non-sedentare", pe care îl consideră etnic, ilegal şi nedeclarat, transmite Mediafax.

Recent, legislativul francez a aprobat extinderea posibilităţilor de retragere a cetăţeniei franceze persoanelor care ucid poliţişti sau jandarmi, naturalizate de mai puţin de zece ani.

Reamintim că, desfiinţarea unor tabere ilegale şi expulzarea mai multor romi din Franţa au generat critici în toată lumea şi acuzaţii de discriminare, în special în cadrul Uniunii Europene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite