Judeţ cu judeţ: Doi fraţi din oraşul Bălan, Harghita, sunt judecaţi pentru spargerea a 16 instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de poveşti cu vârcolaci pot participa, de Halloween, la o petrecere organizată la Castelul Dracula din Pasul Tihuţa. Clujenii care vor să-şi găsească un loc de muncă sunt aşteptaţi, de astăzi, la Târgul de Cariere . Tribunalul Iaşi a anulat autorizaţiile de construcţie la şase clădiri care au fost ridicate în spatele Palatului Culturii.

ALBA. Şomerii din judeţ ar putea rămâne fără bani. Fondul de şomaj este diminuat din cauza datoriei de peste 36 de milioane de lei pe care o au firmele către Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

ARAD. Poliţistul din Arad acuzat de şpagă rămâne după gratii. Magistraţii au prelungit, ieri, cu 29 de zile, arestarea lui Ovidiu Crainic, care a luat 1.600 de euro pentru a nu-i mai întocmi dosar penal unui tânăr implicat într-un scandal.

ARGEŞ. Grevă la Spitalul TBC din Piteşti. Medicii, asistentele şi infirmierele au declanşat, ieri, un protest spontan, nemulţumiţi că nu şi-au luat lefurile pe luna septembrie, iar din salariile pe august au primit numai 40%.

BACĂU. Patru elevi cu handicap locomotor de la Şcoala „Domniţa Maria" învaţă la domiciliu la toate materiile predate în clase. Profesorii merg zilnic la copii pentru ca aceştia să nu rămână în urmă cu materia.

BIHOR. Preşedintele Ungariei, Pál Schmitt, a fost ieri la Oradea, unde a fost primit de europarlamentarul Tőkes Laszlo. Cei doi au discutat despre politica maghiară din Transilvania.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Pasionaţii de poveşti cu vârcolaci pot participa, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, la o petrecere organizată la Castelul Dracula din Pasul Tihuţa. La „Balul Vrăjitoarelor" accesul publicului va fi gratuit.

BRAŞOV. Soţi reţinuţi pentru dare de mită. Arsene şi Simona Banfi, din Prejmer, au încercat să mituiască mai mulţi poliţişti de la Serviciul Economic, cu 2.000 de lei, pentru ca aceştia să nu le controleze firma.

BOTOŞANI. Două centre de plasament şi trei cămine de bătrâni din judeţ nu sunt încălzite pentru că nicio firmă nu a participat la licitaţiile pentru achiziţionarea combustibilului. Instituţiile au nevoie de aproximativ 100 de tone de combustibil lichid şi de 70 de tone de lemne pentru iarnă. Până atunci, peste 350 de copii şi bătrâni stau în frig.

BRĂILA. Peste 80 de angajaţi ai Spitalului Judeţean din Brăila vor fi daţi afară, deşi unitatea se confruntă cu un mare deficit de asistenţi medicali, după ce 100 dintre ei şi-au depus dosare pentru a pleca în străinătate.

BUZĂU. Staţiunea Sărata Monteoru va beneficia de promovare gratuită, în standul Ministerului Turismului, la trei târguri internaţionale. Aceasta este recompensa pentru clasarea pe locul trei la concursul „Destinaţii Europene de Excelenţă". La evaluare s-a ţinut cont de diversitatea şi unicitatea resursei turistice acvatice şi de calitatea ofertei turistice.

CARAŞ-SEVERIN. Amnezie după tragedie. Reşiţeanul Claudiu Hauptmann (19 ani) a declarat, ieri, în faţa judecătorilor de la Deta că nu-şi mai aminteşte ce s-a întâmplat în iulie 2009, când a provocat accidentul în care a omorât şase oameni.

CĂLĂRAŞI. La cabinetele medicilor de familie au fost, în ultimele zile, aproape 1.000 de pacienţi care aveau viroză respiratorie. Alte 238 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie.

CLUJ. Persoanele care vor să-şi găsească un loc de muncă sunt aşteptate la Târgul de Cariere, care are loc de azi la Iulius Mall. Participă aproape 50 de companii, care oferă 2.650 de joburi.

CONSTANŢA. Membrii clanului Beinur din Mangalia, printre care se numără şi Cristinel Niţioi, adjunctul Poliţiei Neptun, vor rămâne în arest 29 de zile. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ieri recursul celor șapte inculpaţi. 7

COVASNA. Judeţul nu a primit ajutoarele promise de Guvern pentru reparaţiile celor 152 de case care au fost afectate în urma inundaţiilor din vară. Trei case trebuie reconstruite din temelii.

DÂMBOVIŢA. Poliţiştii au tras şase focuri de armă pentru a prinde două persoane care furau cablurile de telefonie din zona comunei Tărtăşeşti. Unul dintre hoţi a fost atins de glonţ, dar niciunul nu a fost prins.

DOLJ. Electroputere, furnizor pentru arabi. De anul viitor, uzinele din Craiova ar putea deveni subcontractant pentru o companie care va construi o linie de cale ferată de mare viteză în Arabia Saudită.

GALAŢI. Grefierii gălăţeni fac doar grevă japoneză în semn de protest faţă de reducerea cu 25% a salariilor. Au ales această metodă deoarece anul trecut au făcut ore suplimentare neplătite pentru a recupera zilele pierdute în timpul protestelor.

GIURGIU. Angajaţii Direcţiei de Finanţe din Giurgiu cer ca banii pentru stimulente să fie împărţiţi în mod egal tuturor, nu pe criteriul de performanţă. Astfel, fiecare salariat ar trebui să primească 315 lei.

GORJ. 90 de persoane pensionate pe caz de invaliditate au rămas fără drepturi, în urma controalelor efectuate de Casa de Pensii. Totodată, peste 400 de persoane au fost încadrate la un grad de handicap mai mic.

HARGHITA. Doi fraţi din oraşul Bălan sunt judecaţi pentru spargerea a 16 instituţii. Vasile şi Ion Manoilă au fost trimişi în judecată pentru că au furat bunuri şi bani din 12 primării, o grădiniţă, un oficiu poştal, o agenţie bancară şi o administraţie financiară.

HUNEDOARA. Starul american Nicolas Cage va veni la Hunedoara pentru a filma mai multe scene din pelicula „The Ghost Rider". Filmările vor avea loc de la 7 noiembrie, la Castelul Corvinilor şi în zona combinatului siderurgic.

IALOMIŢA. Prefectura cere înfiinţarea urgentă a unor adăposturi pentru câini în zonele Urziceni, Feteşti şi Amara. Pentru ridicarea acestora, edilii vor trebui să investească minimum 50.000 de euro.

IAŞI. Construcţii ilegale la cel mai mare complex rezidenţial din Iaşi. Tribunalul a anulat autorizaţiile de construcţie la şase clădiri care au fost ridicate în spatele Palatului Culturii. Principalul motiv: se află în perimetrul de protecţie al monumentului istoric.

ILFOV. Două persoane sunt cercetate penal după ce au abandonat în diverse locuri din Bucureşti şi din jurul Capitalei peste două mii de tone de deşeuri periculoase, printre care şi 60 de kilograme de mercur.

MARAMUREŞ. Peste 120 de angajaţi de la Direcţia de Protecţie a Copilului, adică aproape 10% din total, au demisionat ori s-au pensionat după reducerea salariilor.

MEHEDINŢI. Circulaţia rutieră prin Vama Porţile de Fier I a fost deviată ieri pe Drumul Naţional 6. Motivul: un pasaj de pe sensul de ieşire din ţară a fost inundat de ploi din cauza lipsei rigolelor de scurgere a apei pluviale.

MUREŞ. Medicii mureşeni combat cancerul cu aparatură din Israel. Noua metodă, care presupune tratarea tumorelor cu substanţe radioactive introduse prin artere, ar putea înjumătăţi numărul bolnavilor de cancer din România.

NEAMŢ. Poliţiştii nemţeni au cercetat anul acesta aproape 330 de cazuri de furturi şi tâlhării care au ca autori tineri care nu au împlinit încă 18 ani. Mai bine de jumătate au sub 14 ani, vârstă care îi salvează de răspunderea penală.

OLT.  Gardul lung trece băltoaca adâncă. La Slatina, ploaia a dat peste cap şi circulaţia pietonilor, nu doar traficul auto. Pe strada Ion Moroşanu oamenii se caţără pe gard ca să poată trece apa.

PRAHOVA. Prima centrală privată de producere a energiei verzi din România va începe producţia în 2011.  Instalaţia de la Brazi va furniza aproape 10% din energia produsă în România. Investiţia este de 400 de milioane de euro, bani europeni.

SATU MARE. Pacienţii sunt consultaţi în frig la cele 50 de cabinete particulare din incinta Policlinicii Vechi din Satu Mare. Centrala nu mai funcţionează din 2009.

SĂLAJ. Peste 50% din veniturile obţinute din activitatea de transport nu sunt impozitate, iar administratorii firmelor de transport spun că sunt sufocaţi de „piraţi". Poliţiştii au amendat 90 de şoferi care duceau ilegal persoane.

SIBIU. O femeie de 200 de kilograme, din Sibiu, a fost transportată la spital de pompieri. Femeia de 44 de ani, care nu a mai ieşit din casă de peste patru ani, se simţea rău şi pentru că nu se putea deplasa, rudele au sunat la 112.

SUCEAVA. Ţigări de contrabandă oprite la vamă. Vameşii suceveni au găsit într-o maşină condusă de o femeie aproape 30.000 de pachete din Ucraina. Marfa de peste 170.000 de lei a fost confiscată, iar şoferiţa a fost amendată cu 5.000 de lei.

TELEORMAN. Un poliţist de la Serviciul de Permise de Conducere a fost reţinut ieri. Agentul este suspectat că a primit de mai multe ori bani pentru a facilita obţinerea mai repede a permiselor.

TIMIŞ. Asociaţia „Memorialul Revoluţiei" din Timişoara se judecă pentru recuperarea investiţiilor de peste 1,7 milioane de lei făcute în sediul pe care l-au avut 20 de ani. În 2009, proprietarii au câştigat clădirea în procesul de retrocedare.

TULCEA. Caravana „Adevărul" va fi, azi şi mâine, în oraşul Tulcea. Cei care doresc să-şi completeze colecţiile de cărţi, reviste şi DVD-uri sunt aşteptaţi în Piaţa Civică.

VASLUI. Ceartă pe asfaltare. Primăria Vaslui vrea să înceapă, la primăvară, asfaltarea singurului bulevard din oraş, dar locuitorii se opun, pentru că şi-au extins grădinile spre partea carosabilă.

VÂLCEA. Angajaţii de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea şi-au suspendat activitatea, ieri, timp de două ore, în semn de protest. Ei cer, printre altele, ca de la 1 ianuarie 2011 să se revină la nivelul câştigului net de la 1 iunie 2010.

VRANCEA. 100.000 de euro pentru un patinoar închis. Patinoarul inaugurat în urmă cu opt luni la Focşani nu a funcţionat decât 90 de zile. Motivul: lipsa personalului care să întreţină gheaţa, întrucât posturile sunt blocate din cauza crizei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite