De ziua lui Adrian Năstase a primit în dar amânarea procesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-ministru al României Adrian Năstase a fost citat astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Trofeul calităţii", chiar în ziua în care împlineşte 60 de ani. Instanţa a decis amânarea procesului până în 28 septembrie.

Adrian Năstase a fost timis în judecată pentru că şi-a folosit ''influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte al unui partid''. Potrivit procurorilor, Năsatase ar fi făcut acest abuz de autoritate în organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calităţii în construcţii" cu scopul strângerii unor sume de bani pentru propria campanie electorală prezidenţială.

Apărătorii au subliniat, în faţa instanşei, faptul că procurorul Dănuţ Volintiru, care a efectuat actele de urmărire penală în dosar, nu făcea parte din structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În acest caz se impune excepţia nulităţii actului de urmărire penală, au atras atenţia avocaţii.

Pentru a se stabili dacă şi când a fost numit procurorul Dănuţ Volintiru la structura centrală a DNA, instanţa a decis să trimită o adresă către Consiliul Superior al Magistraturii. Următorul termen de judecată a fost stabilit  în 28 septembrie.

În acest dosar au fost trecuţi aproape 1000 de martori. Cum la un termen nu pot fi audiaţi mai mult de cinci martori odată, procesul se va judecat probabil într-o perioadă foarte mare de timp.

Judecarea dosarului "Trofeul calităţii" a început pe 26 februarie 2009. DNA l-a trimis în judecată, pe 20 ianuarie 2009, pe fostul premier Adrian Năstase, sub acuzaţia că în 2004 s-ar fi folosit de ''influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte al unui partid'' în organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calităţii în construcţii" cu scopul strângerii unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială, la care urma să participe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite