Geoană: M-am alăturat petiţiei pentru Schimbare Adevărată, se poate transforma într-o mişcare civică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul independent Mircea Geoană a povestit că este al "şapte miilea" semnatar al unei petiţii, care în următoarele zece zile ar putea să anunţe public lansarea unei noi mişcări, civice şi profesionale la început, dar care poate dezvolta şi un braţ politic. Printre semnatarii petiţiei se numără Ilie Năstase, Mihaela Mihai sau Nicu Covaci.

"M-am alăturat unei mişcări civice şi profesionale, în sensul că am aderat al şapte miilea nu ştiu câtelea semnatar al unei petiţii pentru o schimbare adevărată. Sunt foarte mulţi oameni cu competenţe extraordinare din mediile profesionale cele mai diverse, din toate categoriile de public, din ţară şi din străinătate. Mi se pare cea mai puternică manifestare de dorinţă de implicare a celor care sunt în acest moment oarecum în afara fenomenului politic propriu-zis", a prezentat Geoană proiectul său pentru viitor, în cadrul unei emisiuni, sâmbătă seară, la B1Tv.

"Şi cred că împreună cu aceşti oameni vom putea să lansăm foarte rapid o mişcare care nu va fi politică într-o primă etapă, ci va fi o mişcare pur şi simplu de oameni care ştiu să facă treabă, de oameni serioşi, de oameni competenţi, de oameni care să aibă şi integritate şi care să poată să reprezinte o alternativă măcar de soluţie şi de proiect faţă de ceea ce s-a întâmplat până acum", a mai povestit el.

"Iar dacă lucrurile vor merge bine şi aceşti oameni şi alţii care încă au încredere în mine şi alţi oameni de bună factură şi de înaltă competenţă şi vor simţi că este nevoie să facem un pas către politică în sensul de politică electorală şi de a participa la alegerile care se apropie nu voi ezita să o fac", a adăugat Geoană.
Petiţia la care face referire Mircea Geoană, "Apel pentru Schimbare Adevărată", are 6.051 de susţineri, fiind deschisă pe 24 ianuarie 2012. Printre iniţiatori se numără, în primul rând, Marian Staş - Coordonator, Programul educaţional "Liderii Mileniului Trei", cadru didactic asociat la Universitatea Bucureşti & Harvard Kennedy School, apoi Radu Soviani, Ilie Năstase, Mihaela Mihai, Nicu Covaci, Radu Magdin - Manager Google Bruxelles, Andrei Tărnea - Director executiv, Institutul Aspen România, Nic Voiculescu - Managing Partner, Link Resource, o serie de medici şi avocaţi, Andrei Pavel, Camil Roguski, Liviu Bulz - Artist liric, Opera de Stat din Viena, Andrei Postelnicu,

"Prin această petiţie vrem: O Schimbare Adevărată care să șteargă cu buretele 22 de ani de minciună, furt, parvenire, ipocrizie și impostură. O Schimbare Adevărată care să mobilizeze românii și să alunge toți profitorii, clienții și impostorii politici. O Schimbare Adevărată care să măture o clasă politică lașă, incompetentă, înstrăinată de nevoile cetățenilor și de glasul românilor. O Schimbare Adevărată care să însemne un nou mod de a face politică și care să pună, pentru prima dată în 22 ani, aleșii la picioarele alegătorilor", menţionează petiţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite