793 milioane de adulţi nu ştiu să scrie şi să citească. Femeile sunt cele mai multe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 793 milioane de adulţi din întreaga lume, în special femei şi tinere, nu ştiu să citească sau să scrie, potrivit datelor furnizate marţi de UNESCO cu ocazia Zilei Internaţionale a Alfabetizării, potrivit AFP.

Potrivit UNESCO, în 11 ţări mai mult de 50% dintre adulţi sunt analfabeţi: Benin, Burkina Faso, Etiopia, Gambia, Guineea, Haiti, Mali, Niger, Senegal, Sierra Leone şi Ciad.

"67 de milioane de copii de vârstă şcolară nu sunt înscrişi în învăţământul primar, iar 72 de milioane de adolescenţi care ar trebui să participe la primul ciclu de învăţământ secundar nu îşi pot exercita dreptul la educaţie", afirmă Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

Irina Bokova, directorul general UNESCO, afirmă că este necesar un mai mare angajament politic pentru a promova alfabetizarea. "Această mişcare trebuie să fie însoţită de fonduri suficiente pentru a dezvolta programe care să dovedească eficacitatea", a spus ea, invitând guvernele, organizaţiile internaţionale, societatea civilă şi sectorul privat să facă din politica de alfabetizare o prioritate pentru fiecare individ.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite