Începe Loteria Vizelor 2012. Află care sunt condiţiile de calificare şi ce este nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul selecţiei vizelor se va desfăşura integral online / sursa foto: cameroononline.org
Procesul selecţiei vizelor se va desfăşura integral online / sursa foto: cameroononline.org

Astăzi la ora 18.00 se dă startul la programul "Loteria Vizelor 2012", prin care Ambasada SUA pune la dispoziţie vize de reşedinţă permanentă persoanelor care îndeplinesc câteva criterii simple dar stricte de calificare.

Noutatea este că în acest an, procesul de selecţie se va desfăşura integral online. Înregistrările DV sunt selecţionate printr-o tragere la sorţi generată de un computer.

Citiţi şi:

S-au schimbat regulile pentru Loteria Vizelor

Peste 72.000 de români au plecat la muncă în străinătate

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, înregistrările pentru programul DV-2012 trebuie transmise electronic între 5 octombrie 2010 (ora 18.00, ora României) şi amiaza zilei de 3 noiembrie 2010 (ora 17.00, ora României).

Formularul de înregistrare electronică poate fi accesat aici. Pentru a trimite formularul de înregistrare electronică pentru programul DV-2012 nu se percepe nicio taxă. Însă, înainte de a-l trimite, doritorii trebuie să citească cu atenţie instrucţiunile afişate pe site-ul Ambasadei SUA în România.

Principalele condiţii de participare:

 - Trebuie să fiţi nativ al uneia dintre ţările menţionate în "Lista ţărilor pe regiuni geografice, ai căror cetăţeni se califică".

 - Trebuie să îndepliniţi cerinţa de educaţie sau de experienţă în muncă a programului "Diversity Visa" - trebuie să aveţi SAU diplomă de bacalaureat (echivalentul educaţiei liceale în SUA, definit ca absolvirea a 12 clase elementare şi secundare) sau doi ani de experienţă în ultimii cinci ani într-o ocupaţie care presupune cel puţin doi ani de calificare sau experienţă pentru a profesa.

 - Trebuie să transmiteţi DS 5501, un Formular Electronic de Înregistrare Diversity Visa (Formular de Înregistrare E-DV) care este accesibil numai online.

 - Înregistrările pentru programul DV-2012 trebuie transmise electronic în perioada care începe la orele 12 :00 EDT (GMT-4) ale zilei de marţi 5 octombrie 2010 şi se încheie la orele 12 :00 EDT (GMT-4) ale zilei de miercuri 3 noiembrie 2010.

Mai multe amănunte privind condiţiile de participare aici.

Solicitanţii trebuie să tipărească acest mesaj şi să păstreze numărul de confirmare într-un loc sigur. Aceştia pot verifica situaţia înregistrării lor cu informaţiile personale şi numărul de confirmare, începând de la 1 mai 2011, la rubrica Entry Status Check la următoarea adresă: www.dvlottery.state.gov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite