Am băgat spaima în toată lumea: suntem suspecţi că am creat un virus letal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hacker
Hacker

România este suspectată a se număra printre ţările care ar avea capacitatea de a crea un tip de virus precum Flame, considerat de experţi ca fiind unul dintre cele mai sofisticate programe malware descoperite până acum.

Eugene Kaspersky, creatorul Kaspersky Lab, compania rusească producătoare de programe de securitate care a descoperit virusul Flame, a declarat miercuri, la Tel Aviv, că ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, Israelul, China, Rusia şi, posibil, India, Japonia şi România ar avea capacitatea de a dezvolta un astfel de software dăunător, care a atacat recent calculatoare în Iran şi în alte părţi din Orientul Mijlociu. El nu a precizat însă care ar fi ţara ce s-ar afla, în opinia sa, în spatele virusului Flame, conform realitatea.net.

Ştirile despre virusul Flame au apărut săptămâna trecută. Potrivit unor cercetători, dovezile tehnice sugerează că virusul a fost creat de acelaşi stat sau de aceleaşi state care au comandat 'viermele' Stuxnet ce a atacat programul nuclear al Iranului în 2010.

Experţi în securitate afirmă că Flame este unul dintre cei mai sofisticaţi viruşi descoperiţi până în prezent. Aceştia investighează virusul, despre care cred că a fost lansat special pentru infesta calculatoare din Iran şi din Orientul Mijlociu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite